Svaigā avokado kūka

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas pamatnei

  • Rozīnes
     100 g
  • Indijas rieksti
     1 sauja
  • Mandeles
     3 saujas
  • Dateles bez kauliņiem
     150 g
  • Agaves sīrups vai medus
     30 g

Sastāvdaļas krēmam

  • Avokado
     4 gab.
  • Laims (sulai)
     2 gab.
  • Agaves sīrups vai medus
     80-90 g
  • Kokosriekstu eļļa
     140 g

Dekorēšanai

  • Ogas
     200 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Veselīgs deserts krāsainākam svētku galdam!

Pamatnei rozīnes izmērcē siltā ūdenī aptuveni 20 minūtes. Samal Indijas riekstus, sīkos gabaliņos sasmalcini mandeles. Samal dateles (ja ir kauliņi, tos pirms tam izņem) un rozīnes un pievieno riekstiem. Tad visu samīci, pievienojot agaves sīrupu vai medu, līdz izveidojas viendabīga masa. Masu ieklāj kūkas formā un kārtīgi izlīdzini, piespiežot pie pamatnes.

Krēmam nomizo avokado, sagriez un liec blenderī. Pievieno laima sulu, agaves sīrupu vai medu, kokosriekstu eļļu, sablenderē viendabīgā masā un liec uz pamatnes. Vidū vari ielikt ogas. Kūku liec saldētavā, lai sastingst.

Aptuveni 30 minūtes vai 1 h pirms pasniegšanas izņem kūku no saldētavas un atlaidini, lai tā nav sasalusi. Atlaidināšanas laiks atkarīgs no telpas temperatūras – jo siltāks, jo ātrāk atlaidinās. Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām ogām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!