Svaigā avokado kūka

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas pamatnei

  • Rozīnes
     100 g
  • Indijas rieksti
     1 sauja
  • Mandeles
     3 saujas
  • Dateles bez kauliņiem
     150 g
  • Agaves sīrups vai medus
     30 g

Sastāvdaļas krēmam

  • Avokado
     4 gab.
  • Laims (sulai)
     2 gab.
  • Agaves sīrups vai medus
     80-90 g
  • Kokosriekstu eļļa
     140 g

Dekorēšanai

  • Ogas
     200 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Veselīgs deserts krāsainākam svētku galdam!

Pamatnei rozīnes izmērcē siltā ūdenī aptuveni 20 minūtes. Samal Indijas riekstus, sīkos gabaliņos sasmalcini mandeles. Samal dateles (ja ir kauliņi, tos pirms tam izņem) un rozīnes un pievieno riekstiem. Tad visu samīci, pievienojot agaves sīrupu vai medu, līdz izveidojas viendabīga masa. Masu ieklāj kūkas formā un kārtīgi izlīdzini, piespiežot pie pamatnes.

Krēmam nomizo avokado, sagriez un liec blenderī. Pievieno laima sulu, agaves sīrupu vai medu, kokosriekstu eļļu, sablenderē viendabīgā masā un liec uz pamatnes. Vidū vari ielikt ogas. Kūku liec saldētavā, lai sastingst.

Aptuveni 30 minūtes vai 1 h pirms pasniegšanas izņem kūku no saldētavas un atlaidini, lai tā nav sasalusi. Atlaidināšanas laiks atkarīgs no telpas temperatūras – jo siltāks, jo ātrāk atlaidinās. Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām ogām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Ābolu pīrāgs

1h 35min • Vidēji grūti

Eksotiskā pavlova

1h 45min • Vidēji grūti

Ābolu karameļu kūka

2h • Vidēji grūti

Piparkūku pikas

40min • Viegli

Vieglā pankūku kūka

1h 20min • Viegli
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.