Svaigā siera kūka ar rabarberiem

  • Sagataves 3h 30min ,  Gatavošana 22min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas pamatnei

  • Olas
     2 gab.
  • Baltais cukurs
     2 ĒK
  • Kviešu milti
     2 ĒK

Sastāvdaļas siera masai

  • Filadelfijas siers
     2 paciņas
  • Jogurts bez piedevām
     300
  • Rabarberu biezenis
     200
  • Cukurs
     pēc garšas
  • Želatīns
     10-12

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem, ietauko kūkas formu. 

Izmanto formu ar 18-21 cm diametru.

Puto olas ar cukuru līdz gaisīgai konsistencei. Iecilā izsijātus miltus un lej formā.

Cep līdz gatavībai 18-22 minūtes. Atdzesē.

Saputo Filadelfijas sieru ar jogurtu.

Aukstā rabarberu biezenī iejauc želatīnu un ļauj uzbriest 5 minūtes.

Tad sakarsē to, līdz želatīns izkūst.

Pievieno to siera masai un sajauc.

 

Lej formā un liec ledusskapī sastingt vismaz uz 3 stundām.

Dekorē pēc patikas ar svaigām ogām vai viegli apvārītiem rabarberiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!