Sviestā cepts zandarts

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • zandarta fileja
     320 g
  • sviests
     60 g
  • vīnogu kauliņu eļļa
     10 g
  • Bazilika lapiņas
     10 gab.
  • Kartupeļi
     5 gab.
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Mērcei

  • baltvīns
     40 ml
  • saldais krējums
     200 ml
  • sāls un pipari
      pēc garšas
  • rozā pipari
     10 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kartupeļus sagriez šķēlēs un novāri, līdz tie mīksti.

Uzliec uz restītes padzist, tikai tik daudz, lai tie kļūtu sausi.

Pannā izkausē sviestu ar eļļu un liec kartupeļu šķēlītes.

Apcep no abām pusēm.

Izņem tās no pannas un tajās pašās taukvielās apcep zivs filejas, sākot cept ar ādu uz leju.

Cep 2 minūtes no katras puses. Pēc cepšanas pievieno sāli un piparus.

Paralēli katliņā pagatavo mērci.

Lej vīnu, pievieno piparus.

Notvaicē vīnu līdz pusei un pievieno saldo krējumu un sāli, līdz mērce sāk biezēt.

Pasniedz, to pārlejot maltītei.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!