Sviesta groziņi ar cukīni un zirnīšiem

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Sviesta lāsītes
     2 paciņas
  • Bio cukīni (pārgriezti uz pusēm)
     2 gab.
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     2 ĒK
  • Pētersīļi (smalki sakapāti)
     1 sauja
  • Dilles (smalki sakapātas)
     1 sauja
  • Ķiploka daiviņa (izspiesta caur ķiploku spiedi)
     1 gab.
  • Grana Padano siers (sarīvēts)
     20 g
  • Zaļie zirnīši pākstīs (izlobīti)
     150 g
  • Baziliks, sakapāts
     1 sauja
  • Extra virgin olīveļļa
     3 ĒK
  • Bio ķiršu tomātiņi
     10 gab.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē grilu vai krāsni 200 grādus karstu, apsmērē cukīni griezuma vietu ar vīnogu kauliņu eļļu un cep, kamēr gatavs. 

Izņem no krāsns vai noņem no grila, un pilnībā atdzesē. 

Kad atdzisis, smalki sakapā, pievieno zaļumus, ķiploku, sāli, piparus, citrona miziņu, sieru un 2 ēd. k. eļļas. Samaisi.

Kamēr cukīni cepas un dziest, katlā sakarsē ūdeni, pieber sāli, ieber zirnīšus un pēc 1 minūtes nokās, uzreiz ieliekot ledusaukstā ūdenī. Kad atdzisuši, nokās, samaisi ar 1 ēd. k. eļļu, baziliku, sāli un pipariem.

Sviesta lāsītes laiviņās liec cukīni krēmu, pa virsu zirnīšus un pusi tomātiņa. Uzber piparus un uzber zaļumus, ja vēlies.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.