Sviesta ķirbja biezeņzupa

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Sviests
     50 g
  • Sviesta ķirbis (notīrīts)
     700 g
  • Šalotes sīpoliņi
     2 gab.
  • Ķiploks
     3 daiviņa
  • Rīvēts svaigs ingvers
     1 ĒK
  • Dzeltenais čili pipars
     1/2 - 1 gab.
  • Vistas buljons
     1 l
  • Saldais krējums
     250 ml

Pasniegšanai

  • Zaļumi
     
  • Ķirbju sēklas
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sviestā sautē sīpolu un ķiploka gabaliņus,pievieno ingveru un sagrieztu ķirbja mīkstumu.

Pēc garšas pievieno sagrieztu čili.

Pielej buljonu un vāri, līdz ķirbis sāk izjukt.

Sablendē zupu un liec sildīties, pievienojot saldo krējumu.

 

Pasniedz, pārkaisot ar zaļumiem un ķirbju sēklām, pa saujai uz katras porcijas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!