Teļa gaļas mērce ar krēmīgiem kartupeļiem

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Teļa gaļa
     300 g
  • Ķimenes
     1 ĒK
  • Sāls
     1 TK
  • Burkāni
     2 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiviņas
  • Ūdens
     200 ml
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Olīveļļa
     2 ĒK

Biezenim

  • Kartupeļi
     800 g
  • Sāls
     1 TK
  • Piens
     150 ml
  • Sviests
     3 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagriez teļa gaļu, burkānus un sīpolu strēmelēs.

Katlā liec sviestu ar olīveļļu, izkausē.

Apcep gaļu, burkānus un sīpolus, tad pievieno ķiploku daiviņas, sāli un ķimenes.

Pielej ūdeni un vāri aizvākotā katlā, līdz gaļa kļūst mīksta.

Beigās pievieno saldo krējumu un savāri mērces konsistenci.

 

Paralēli izvāri nomizotus kartupeļus ļoti mīkstus, līdz tie jau sāk izjukt. 

Nokās ūdeni un liec katlu atpakaļ uz uguns, pievienojot pienu ar sāli. 

Ar stampu sastampā kartupeļus biezenī. 

Tad pievieno sviestu un ar putojamo slotiņu, strauji putojot, saputo biezeni krēmīgu un gaisīgu. 

Pasniedz, vidū izveidojot iedobīti gardajai teļa gaļas mērcei.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!