Teļa gaļas tortiljas

  • Sagataves 12h ,  Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Teļa un liellopa gaļa ar kaulu
     1 kg
  • Ķiploks, izspiests caur ķiplokspiedi
     6 daiviņa
  • Apelsīnu sula
     250 ml
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     40 ml
  • Krustnagliņas, samaltas
     4 gab.
  • Kaltēts oregano (raudene)
     1 TK
  • Kumīna pulveris
     1/2 TK
  • Jūras sāls
     1 TK
  • Melnie pipari
     1/2 TK
  • Čili piparu pārslas
     1 TK
  • Kanēlis
     1/2 TK
  • Muskavado cukurs
     2 ĒK

Pasniegšanai

  • Nelieli sīpoli, sagriezti plānās šķēlītēs
     2 gab.
  • Muskavado cukurs
     1 liela ĒK
  • Ābolu etiķis
     2 ĒK
  • Ķiploks, izspiests caur ķiplokspiedi
     1 daiviņa
  • Gurķis, plāni sagriezts
     400 g
  • Laima miziņa, smalki sarīvēta
     1/2 gab.
  • Rimi Planet Black Bean Mole mērce
     4 - 6 ĒK
  • Rimi Planet kukurūzas tortiljas
     4 - 6 gab.
  • Avokado, saspiests ar dakšiņu
     2 gab.
  • Rimi Planet zaļie halapenjo
     125 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaļu samarinē ar garšvielām un atstāj uz 12 -24 h.

Tad visu liec augstspiediena katlā (vislabāk) vai čuguna katlā.

Ja gatavo augstspiediena katlā, tad apmēram 1 h.

Ja čuguna katlā, tad 200 grādu temperatūrā cepeškrāsnī kādas 3 h vai 160 grādos 8 h.

Kad gaļa gatava, to izceļ ārā, un, ja katlā ir vēl šķidrums, tad to vāra uz lielas liesmas, lai samazinās apjomā divas reizes.

Saplūkā gaļu un iemaisi mērcē.

 

Tikmēr katlā uzvāri ūdeni, kad tas burbuļo, ieliec sīpolu, paturot 30 sekundes, nokās.

Liec aukstā ūdenī, lai atdziest, un atkal nokās.

Samaisi kopā ar gurķiem, cukuru, laima miziņu, ābolu etiķi.

Noliec, lai ievelkas uz vairākām stundām.

Kad gaļa gatava, uz tortiljas smērē Bean Mole, liec halapenjo, avokado, gaļu un salātus. 

Aizrullē ciet un pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!