Sastāvdaļas
Tīģergarneļu wokam
-
Rīsi300 g
-
Tīģergarneļes300 g
-
Kokosriekstu krēms250 ml
-
Ēdamkarote mērces THAI CHOICE saldā čili1 ĒK
-
Zivju mērce ICA Asia
-
Čili1 gab.
-
Ķiploks2 daiviņas
-
Sarkanais sīpols1 gab.
-
Mango1 gab.
-
Sparģeļi8 gab.
-
Burkāni1 gab.
-
Loki1 buntīte
-
Koriandrs1 buntīte
-
Bambusa dzinumi ICA Asia šķēlītēs sagriezti
-
Nori lapas3 gab.
-
Jaunais kāposts100 g
-
Eļļa cepšanai
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rīsus uzvāri (ūdens attiecība 1:2).
Tīģergarneles notīri un saglabā čaulas.
Plāni sagriez sīpolu, čili un ķiploku.
5 ēdamkarotēs eļļas apcep garneļu čaulas, lai tās atdotu aromātu un garšu, tad čaulas met ārā.
Tajā pašā eļļā apcep sīpolu, čilli un ķiploku.
Apceptajiem sīpoliem pievieno klāt kokosriekstu krēmu un saldā čili mērci, un nedaudz arī zivju mērci.
Ļauj visam nedaudz savārīties, aptuveni 10 minūtes.
Sparģeļus, burkānus griez smalkās plānās šķēlēs.
Mango sagriez lielos gabalos.
Apcep garneles, tad pievieno dārzeņus, bambusa dzinumus un pārlej ar mērci.
Visu pasutina 3-5 minūtes, tad pievieno nori lapas un smalki sagrieztus garšaugus.