Tīģergarneļu woks ar rīsiem un kokosrieksta mērci

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Tīģergarneļu wokam

  • Rīsi
     300 g
  • Tīģergarneļes
     300 g
  • Kokosriekstu krēms
     250 ml
  • Ēdamkarote mērces THAI CHOICE saldā čili
     1 ĒK
  • Zivju mērce ICA Asia
     
  • Čili
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiviņas
  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Mango
     1 gab.
  • Sparģeļi
     8 gab.
  • Burkāni
     1 gab.
  • Loki
     1 buntīte
  • Koriandrs
     1 buntīte
  • Bambusa dzinumi ICA Asia šķēlītēs sagriezti
     
  • Nori lapas
     3 gab.
  • Jaunais kāposts
     100 g
  • Eļļa cepšanai
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rīsus uzvāri (ūdens attiecība 1:2).

Tīģergarneles notīri un saglabā čaulas.

Plāni sagriez sīpolu, čili un ķiploku.

5 ēdamkarotēs eļļas apcep garneļu čaulas, lai tās atdotu aromātu un garšu, tad čaulas met ārā.

Tajā pašā eļļā apcep sīpolu, čilli un ķiploku.

Apceptajiem sīpoliem pievieno klāt kokosriekstu krēmu un saldā čili mērci, un nedaudz arī zivju mērci.

Ļauj visam nedaudz savārīties, aptuveni 10 minūtes.

Sparģeļus, burkānus griez smalkās plānās šķēlēs.

Mango sagriez lielos gabalos.

Apcep garneles, tad pievieno dārzeņus, bambusa dzinumus un pārlej ar mērci.

Visu pasutina 3-5 minūtes, tad pievieno nori lapas un smalki sagrieztus garšaugus.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!