Tiramisu

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas pamatnei

  • Cepumi „dāmu pirkstiņi”
     300 g
  • Espreso kafija, atdzesēta
     250 ml
  • Marsalas vīns
     100 ml

Sastāvdaļas krēmam

  • Olu dzeltenums
     7 gab.
  • Baltais cukurs
     110 g
  • Maskarpones siers
     500 g
  • Saldais krējums
     350 ml
  • Marsalas vīns
     40 ml

Dekorēšanai

  • Kakao pulveris
     
  • Zemenes
     
  • Piparmētru lapiņas
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Itālijas klasiskais deserts, no kura nevar atteikties.

 

Krēmam bļodā liec olu dzeltenumus ar cukuru un puto, līdz masa kļūst gaiši dzeltena un krēmīga.

Pievieno nedaudz vīna un ieputo maskarpones sieru.

Sajauc espreso ar Marsalas vīnu.

Sajauc espreso ar Marsalas vīnu.

„Dāmu pirkstiņus” viegli izmērcē kafijas maisījumā, kārto traukā un pārklāj ar krēmu, tad atkal liec cepumu kārtu un atkal krēmu.

Liec tiramisu ledusskapī ievilkties.

Dekorē, pārkaisot ar kakao pulveri un uzliekot kādu sulīgu ogu un/vai piparmētras. Pasniedz.

* Ļoti svarīgi, lai visas izejvielas ir aukstas, tikko kā no ledusskapja, jo tad gaiss vairāk paliks krēmā. Tas ir svarīgi, jo desertam jābūt gaisīgam.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Napoleona kūka svētkiem!

1h 30min • Vidēji grūti

Ābolmaizītes

2h 55min • Vidēji grūti

Tiramisu siera kūka

12h 45min • Vidēji grūti