Klasisks Tiramisu

  • Gatavošana 4h 30min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Krēms

  • Olas dzeltenumi
     4 gab.
  • Cukurs
     100 g
  • Saldais krējums
     180 ml
  • Siers Mascarpone
     230 g

Cepumi

  • Espresso
     400 g
  • Rums vai konjaks
     2 ēdamk.
  • Kakao pūderis
     2 ēdamk.
  • Cepumi "Dāmu pirkstiņi"
      24 gab.
  • Šokolādes skaidiņas
     60 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 9 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izmantojot rokas putojamo slotiņu, puto olu dzeltenumus un 50 g cukura, līdz ir gaiša un gaisīga masa.

Citā bļodā puto saldo krējumu ar atlikušajiem 50 g cukura, līdz izveidojas putukrējums. 

Pievieno maskarpones sieru un puto, līdz ir vienmērīga masa. 

Uzmanīgi pievieno šai masai olu dzeltenumu masu, iemaisa.
 

Citā bļodā savieno kafiju un rumu.
 

Bļodu, kurā kārtos desertu, apber ar 1 ēdamk. kakao pūdera.
 

Katru cepumu iemērcē kafijas un ruma šķidrumā un liek uz trauka pamatnes, līdz tā ir visa noklāta. 

Tad liek slāni ar krēmu. 

Atkārto cepumu slāni un atkal krēma slāni.
 

Virsmu apber ar 1 ēdamk. kakao pūdera un šokolādes skaidiņām.

 

Uzklāj plēvi un ļauj atpūsties ledusskapī vismaz 4 stundas.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Biezpiena Pasha

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļburkāni

45min • Vidēji grūti