Tiramisu

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 4h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Krēmam

  • Olu dzeltenumi
     4 gab.
  • Cukurs
     100 g
  • Saldais krējums
     180 ml
  • Maskarpones siers
     230 g

Cepumiem

  • Espresso
     400 ml
  • Rums vai konjaks
     2 ĒK
  • Kakao pūderis
     2 ĒK
  • "Dāmu pirkstiņi" cepumi
     24 (apmēram) gab.
  • Šokolādes skaidiņas
     60 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 9 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izmantojot rokas putojamo slotiņu, puto olu dzeltenumus un 50 g cukura, līdz ir gaiša un gaisīga masa.

Citā bļodā puto saldo krējumu ar atlikušajiem 50 g cukura, līdz izveidojas putukrējums. 

Pievieno maskarpones sieru un puto, līdz ir vienmērīga masa. 

Uzmanīgi pievieno šai masai olu dzeltenumu masu, iemaisa.
 

Citā bļodā savieno kafiju un rumu.
 

Bļodu, kurā kārtos desertu, apber ar 1 ēdamk. kakao pūdera.
 

Katru cepumu iemērcē kafijas un ruma šķidrumā un liek uz trauka pamatnes, līdz tā ir visa noklāta. 

Tad liek slāni ar krēmu. 

Atkārto cepumu slāni un atkal krēma slāni.
 

Virsmu apber ar 1 ēdamk. kakao pūdera un šokolādes skaidiņām.

 

Uzklāj plēvi un ļauj atpūsties ledusskapī vismaz 4 stundas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.