Tom Yum ar jasmīna rīsiem

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Tom Yum ar jasmīna rīsiem

  • Šampinjoni
     100 g
  • Tomāti
     3 gab.
  • Vistas fileja
     200 g
  • Tīģergarneles
     200 g
  • Baltie sīpoli
     2 gab.
  • Selerijas kāts
     1 gab.
  • Ķiploks
     ½ gab.
  • Čili
     1 gab.
  • Galangāla vai ingvera saknes
     30 g
  • Citronzāle
     2-3 gab.
  • Kafīra laima lapas
     3 gab.
  • Kinza
     1 buntīte
  • Zivju mērce ICA Asia
      pēc garšas
  • Soja vai sāls
      pēc garšas
  • Kokosriekstu piens
     1 L
  • Buljons (vistas/ zivs/ dārzeņu)
     800 ml

Rīsiem

  • Jasmīna rīsi
     200 g
  • Vārīta jasmīna tēja
     600 ml
  • Loki
     1 buntīte

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zupai katlā uzsilda eļļu, tajā liec citronzāli, laima lapas, čili, galangālu un visu nedaudz nofritē/apcep.

Pievieno klāt kokosriekstu pienu un uzvāri to.

Ļauj tam nedaudz ievārīties, tad pievieno zivs buljonu.

Tīģergarneles notīri, vistu sagriez gabalos, tomātus un šampinjonus arī sagriez gabalos.

Selerijas kātu sagriez smalki.

Visu liec iekšā zupas katlā vārīties uz 15 minūtēm.

Tad pievieno zivs mērci, soju vai sāli pēc garšas.

Rīsus liec vārīties jasmīna tējā un vāri līdz gatavi (aptuveni 15 līdz 20 minūtes). Kad tie gatavi, tad nokās un kopā ar kapātiem lokiem liec klāt pie zupas.

Pievieno plūkātu kinzu un var arī pievienot nedaudz laima/citrona sulu pēc garšas. Gatavs pasniegšanai.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!