Tom Yum Zupa

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Eļļa
     2 ĒK
  • Ķiploks
     1 daiviņa
  • Vistas buljons
     500 ml
  • Ingvers
     30 g
  • Laima miziņa
     1/2 gab.
  • Citronzāle
     1 stiebrs
  • Sojas mērce
     1 TK
  • Zivju mērce
     1 ĒK
  • Lociņi
     2 gab.
  • Čili pipars
     1 gab.
  • Karijs
     1/2 TK
  • Brūnais cukurs
     1 TK
  • Laima sula
     1 TK
  • Tomāts
     1 gab.
  • Šampinjoni
     100 g
  • Karaliskās garneles
     250 g
  • Kokosriekstu piens
     150 ml

Pasniegšanai

  • Svaigs koriandrs
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā uz vidējas liesmas uzsilda eļļu un apcep ķiploku (apm. 30 sek.).

Pievieno vistas buljonu.

 

Pievieno plānās šķēlēs sagrieztu ingveru, laima miziņu, smalki, gareniski sagrieztu zaļo sīpolu, smalkos riņķos sagrieztu čili piparu un kariju.

 

Vāra 5 min.

 

Pievieno cukuru un laima sulu, visu samaisa.

 

Liek klāt atsaldētas karaliskās garneles, sagrieztus šampinjonus un sagrieztus tomātus.

 

Ļauj viegli burbuļot 3 - 4 min.

 

Pievieno kokosriekstu pienu, samaisa un uzsilda līdz vēlamajai temperatūrai.

 

Pasniedz ar svaigu koriandru.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!