Tom Yum zupa

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Buljonam

  • Zivju kauli
     500 g
  • Burkāns
     1 gab.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 gab.

Zupai

  • Šampinjoni
     100 g
  • Tomāti
     3 gab.
  • Vistas fileja
     200 g
  • Tīģergarneles
     200 g
  • Baltie sīpoli
     2 gab.
  • Ķiploks
     0.5 gab.
  • Čilli
     1 gab.
  • Galangāla vai ingvera saknes
     30 g
  • Citronzāle
     2-3 gab.
  • Laima kafīra lapas
     3 gab.
  • Kinza
     1 buntīte
  • Laims vai citrons
     1 gab.
  • Zivju mērce ICA Asia
     
  • Lokosriekstu piens
     1 L
  • Eļļa cepšanai
     
  • Sāls
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Buljons

Apcep sīpolu, burkānu, ķiploku un zivs kaulus, tad pārlej ar litru ūdens un atstāj vārīties uz 20 minūtēm, tad to nokāš.

Zupa

Atsevišķā katlā uzsildi eļļu, tajā liec citronzāli, laima lapas, čilli, galangālu un visu nedaudz apcep.

Pievieno klāt kokosriekstu pienu un uzvāri to. Ļauj tam nedaudz ievārīties, tad pievieno sagatavoto zivs buljonu.

Tīģergarneles notīra, vistu, tomātus un šampinjonus sagriež gabalos.

Visu liec zupā vārīties uz 15 minūtēm.

Tad pievieno zivs mērci, soju vai sāli pēc garšas.

Pievieno plūkātu kinzu un nedaudz laima vai citrona sulu pēc garšas. Gatavs pasniegšanai.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!