Tomātu galete

  • Sagataves 40min ,  Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīklas pamatnei

  • Kviešu milti
     190 g
  • Sviests
     110 g
  • Sāls
     2 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Auksts ūdens
     20 ml

Pildījumam

  • Šalotes sīpoli
     5 gab.
  • Baltvīna etiķis
     2 ĒK
  • Baltvīns
     200 ml
  • Cukurs
     2 ĒK
  • Mandeļu milti
     50 g
  • Tomāti
     600 g
  • Medus
     1-2 ĒK
  • Olīveļļa
     1 ĒK
  • Ola mīklas apziešanai
     1 gab.

Pasniegšanai

  • Parmas siers
     
  • Rukola
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mīklas sastāvdaļas liec virtuves kombainā un samal mīklā.

Liec ledusskapī uz 20 minūtēm.

 

Pagatavo sīpolu ievārījumu: sagriez sīpolus un vāri kopā ar baltvīnu, cukuru un etiķi, līdz tie sāk karamelizēties, tad atdzesē.

 

Izrullē mīklu apaļu.

Centrā ber mandeļu miltus, atstāj 2–3 cm no malas brīvu, lai tās varētu pielocīt, kad būs ieklāts pildījums.

 

Liec vidū sīpolu ievārījumu un tomātus. 

Pieloki mīklas malas un apsmērē ar olu. 

Pārlej tomātus ar eļļu un medu. 

Cep sakarsētas krāsns apakšējā plauktā 200 grādos 45 minūtes.

Atdzesē un pasniedz, pārkaisot ar sieru un rukolu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!