Tomātu un rikotas tarte

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Tomātu un rikotas tarte
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Sāļā vai siera smilšu mīkla
     250 g
  • Ola
     1 gab.
  • Olu dzeltenums
     2 gab.
  • Ķiploku pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ķiršu tomāti
     600 g
  • Olīveļļa
     1.5 tējk.
  • Siers Ricotta
     250 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tartes - ne tikai saldas!

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Izrullē mīklu, ieklāj to cepamajā formā (10x35 cm) un liec krāsnī cepties uz 10 minūtēm.

Tikmēr sakul olu un olu dzeltenumus ar rikotas sieru un ķiploku pulveri, līdz masa ir viendabīga.

Izņem tartes pamatni no krāsns, ielej tajā rikotas siera masu, pa virsu kārto tomātus un pārslaki ar olīveļļu, pārber ar jūras sāli.

Samazini krāsns temperatūru līdz 170 grādiem un cep tarti 30 minūtes.

Izņem no krāsns un atdzesē. Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sātīgā fokača

5h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes