Tomātu un rikotas tarte

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Sāļā vai siera smilšu mīkla
     250 g
  • Ola
     1 gab.
  • Olu dzeltenums
     2 gab.
  • Ķiploku pulveris
     1 TK
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Ķiršu tomāti
     600 g
  • Olīveļļa
     1,5 TK
  • Rikotas siers
     250 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tartes - ne tikai saldas!

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Izrullē mīklu, ieklāj to cepamajā formā (10x35 cm) un liec krāsnī cepties uz 10 minūtēm.

Tikmēr sakul olu un olu dzeltenumus ar rikotas sieru un ķiploku pulveri, līdz masa ir viendabīga.

Izņem tartes pamatni no krāsns, ielej tajā rikotas siera masu, pa virsu kārto tomātus un pārslaki ar olīveļļu, pārber ar jūras sāli.

Samazini krāsns temperatūru līdz 170 grādiem un cep tarti 30 minūtes.

Izņem no krāsns un atdzesē. Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Picas standziņas

22min • Viegli

Mango salsa

20min • Viegli