Sastāvdaļas
Sastāvdaļas liellopa gaļai
-
Fasēts liellopa šķiņķis bez kaula800 g
-
Rimi adžika1 ĒK
-
Liellopa buljons (vai ūdens ar buljona kubiņu)300 ml
-
Kumīna sēklas1 TK
-
Ķiploka galviņa1 gab.
-
Rimi tomātu pasta2 ĒK
-
Ābolu etiķis1 ĒK
Sastāvdaļas tortiļām
-
Kukurūzas tortiļas6-8 gab.
-
Avokado, nomizoti, iztīrīti, sagriezti strēmelēs3 gab.
-
I love eco konservētas melnās pupiņas1 gab.
-
Rimi konservēta kukurūza140 g
-
Sula no laima1 gab.
-
Zaļumi vai kressalāti (pēc izvēles)2 saujas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Maltīte, ko ideāli gatavot brīvdienās - kamēr gaļa cepas, var ieritināties segā un palasīt grāmatu, malkojot tēju.
Liellopa šķiņķi liec katlā, pievieno pārējās gaļai paredzētās sastāvdaļas un sautē 3h. Ja gatavo WMF augstspiediena katlā, tad vienkārši uzliec vāku un gatavo vismaz 1 h un 30 minūtes. Vēl viens variants ir likt gaļu čuguna katlā ar vāku vai cepešu traukā ar vāku vai pārklātu ar foliju un gatavot krāsnī 170 grādos 2 h un 45 minūtes.
Kad gaļa ir gatava, to viegli saplucini un atstāj marinādes sulā, lai sulīga.
Gatavo tortiļas. Sakarsētā pannā bez taukvielām uzsildi tortiļas un apcep no abām pusēm 5 sekundes.
Pildi tortiļās gaļu un pārējās receptē norādītās sastāvdaļas. Pasniedz.