Tortiljas – Migas

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • olas
     11 gab.
  • dzeltena paprika, sakapāta
     1 gab.
  • zaļa paprika, sakapāta
     1 gab.
  • tomāti, sakapāti
     2 gab.
  • sīpoli, sakapāti
     2 gab.
  • čedara siers, sarīvēts
     200 g
  • avokado, sakapāts
     2 gab.
  • kārbiņas melno olīvu, sagrieztas
     2 gab.
  • iepakojums Jersikas čipsu ar siera garšu (var izmantot arī citus)
     1 gab.
  • iepakojums mazo mīksto kviešu vai kukurūzas tortilju
     2 gab.
  • svaigs koriandrs
      pēc garšas
  • čili pipars, svaigs vai kaltēts
      pēc garšas
  • loki
      pēc garšas
  • olīveļļa
     
  • salsa vai salāti pēc izvēles
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Migas spāniski nozīmē drupačas, un šis ēdiens ir radies Dienvidamerikā – izmantojot sadrumstalotas sakaltušas tortiljas. Mēs likām lietā Jersikas čipsu drumslas. Šis ēdiens ir ideāls brokastīm, brančam vai viesībām. Izskatās skaisti, un to var ēst ar rokām. Patiks gan bērniem, gan pieaugušiem.

Lielā pannā sakarsē eļļu un sautē sīpolus un papriku apmēram septiņas minūtes.

Sakuļ olas un pievieno pannai. Ieber olīvas, sieru, čili un apmēram 3x3 cm čipsu gabaliņus. Tos var sasmalcināt, kratot čipsu paciņu. Samaisa un uzliek vāku.

Pēc trim minūtēm atkal apmaisa un pievieno tomātus, avokado un sasmalcinātu koriandru. Cep vēl trīs minūtes.

Ieliek tortiljā divas lielas karotes olu sacepumu, satin un apsien ar loku, izmantojot to kā bantīti. Nostiprina ar kociņu.

Ja neservē tūļiņ, ieliek krāsnī 100–120 grādos, lai turētos silti. Var ēst ar salsu, salātiem vai vienus pašus.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.