Tostermaize

  • Sagataves 1h 50min ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Rīgas svaigais raugs
     6 g
  • Sāls
     1 TK
  • Cukurs
     1 TK
  • Silts piens
     350 g
  • Augstākā labuma kviešu milti
     500 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Sezama sēkliņas
     2 ĒK
  • Magoņu sēkliņas
     1 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Raugam pievieno sāli un cukuru, ļauj pastāvēt 5 minūtes.

Pievieno siltu pienu, pieber miltus un cītīgi izmīci mīklu.

Mīklu uzbriedini 30 minūtes.

Sadali to 6-8 gabalos un veido bumbiņas ~5 cm diametrā.

Liec visas bumbiņas pamīšus vienu pie otras vienā slānī maizes cepamajā formā, pārklāj ar dvieli un ļauj uzrūgt vismaz 1 h.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Apsmērē maizes virspusi ar sakultu olas dzeltenumu un pārkaisi ar sēkliņām. 

Maizi cep cepeškrāsns apakšā 50 min – 1 h. 

Pirms griešanas maizi atdzesē.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!