Tradicionālais spāņu gaspačo

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • CIDO dārzeņu sulas
     1 L
  • dzeltenā paprika
     1 gab.
  • oranžā paprika
     1 gab.
  • dzeltenais tomāts
     1 gab.
  • sarkanais tomāts
     1 gab.
  • vidēji gurķi
     2 gab.
  • ziedkāposta
     225 g
  • kumīna, sasmalcināts vai samalts
     1 TK
  • asā čili mērce
      pēc garšas
  • pāris lociņi
     1 gab.
  • svaigs koriandrs
      pēc garšas
  • mazliet citrona sulas
      pēc garšas
  • ķiploka daiviņas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
     2 gab.
  • olīveļļas
     1 ĒK
  • balzametiķa
     1 ĒK
  • jūras sāls
      pēc garšas
  • pusbuntīte bazilika
     1 gab.
  • bazilika zariņš dekorēšanai
     1 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Īsta Spānijas garša tepat Latvijā.

Terīnē vai lielā bļodā ielej dārzeņu sulu.

Sasmalcini visus dārzeņus vidēja izmēra gabaliņos, sadrupini ziedkāpostu un visu saber zupas traukā.

Pievieno kumīnu, 8–12 pilienus asās čili mērces, sagrieztus lociņus un koriandru, ķiplokus, olīveļļu, balzametiķi.

Baziliku smalki sakapā un pievieno zupai.

Visu samaisi un atstāj zupu uz 1 h nostāvēties istabas temperatūrā. Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!