Trīskāršā zilā siera panīni ar vīģu džemu

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • vīnogu kauliņu eļļas cepšanai
     20 ml
  • I love eco šampinjonu, sagriezti 4 daļās
     200 g
  • nedaudz svaiga timiāna lapiņu
     
  • kaltēta bazilika
     1 TK
  • jūras sāls
      pēc garšas
  • Ķelmēnu kviešu saldskābmaizes
     8 gab.
  • Selection by Rimi vīģu džema
     8 TK
  • Dorblu Grand Noir siera
     40 g
  • Dorblu siera
     80 g
  • Cambozola siera ar ķiplokiem
     60 g
  • I love eco rukolas
     1 gab.
  • Selection by Rimi prosciutto
     8 šķēles

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Atcerējāmies bērnības dienu siera tostermaizes, tādēļ nolēmām pagatavot uzlabotu to versiju!

Pannā sakarsē eļļu, pievieno šampinjonus, timiānu, pieber pavisam nedaudz sāls un cep uz vidējas liesmas, līdz sēnes ir zeltainas.

Noņem no pannas un pilnībā atdzesē, līdz lietosi, vai ja taisi panīni uzreiz, vari neatdzesēt.

Uz katras maizes šķēles uzsmērē džemu. Uz apakšējās maizītes liec pa vienai siera šķēlei no katra veida, tad sēnes, rukolu, prošuto un uzliec pa virsu augšējo maizīti.

Liec panīni pannā vai arī sakarsētā sausā parastajā pannā uz nelielas liesmas un uzliec virsū slogu (es lieku kūkas formas riņķi un akmeni vai piestu).

Cep apmēram 8 minūtes, līdz siers ir izkusis. Pasniedz karstu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.