Tumšo olīvu tapenāde

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Olīvu tapenādei

  • Tumšās olīvas bez kauliņiem
     250 ĒK
  • Smalki sakapāti kaperu
     1 ĒK
  • Liela ķiploka daiva (notīrīta, izspiesta caur ķiplokspiedi)
     1 gab.
  • Anšovi (smalki sakapāti)
     45 g
  • Extra Virgin olīveļļa
     70 ml
  • Citronu sula
     2 ĒK
  • Dižonas sinepes
     1 ĒK
  • Smalki sakapātu pētersīļi
     
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vispirms liec blenderī tikai olīvas un nedaudz sablendē, lai tās viegli sapluinītu.

Tad pievieno visu pārējo un blendē, līdz veidojas viendabīga masa.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!