Tunča salāti

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 1min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Salātiem

  • Selection by Timi tuncis savā sulā
     1 bundža
  • Kaperi
     2 ĒK
  • Seleriju kāti
     2 gab.
  • Sakapāti sīpolloki vai maurloki
     2 ĒK
  • Kalamata olīvas bez kauliņiem
     10 gab.
  • Citrons
     1 gab.
  • Rukolas lapas
     40
  • Sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Mērcei

  • Majonēze
     4 ĒK
  • Selection by Rimi angļu sinepes
     1 ĒK
  • Ķiploks
     1 daiviņa
  • Citrons
     1 gab.

Pasniegšanai

  • Svaigi cepti kruasāni
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nolej konservētam tuncim sulu un saplucini filejas.

Pievieno smalki grieztus selerijas kātus un lociņus.

Pieber kaperus.

Pierīvē viena citrona miziņu un pielej 1–2 ēdamkarotes sulas (pēc garšas).

Pastiprini garšas ar sāli un pipariem.

 

Sagatavo mērci: sajauc majonēzi ar sinepēm, pierīvē 1⁄2 citrona miziņas un pielej nedaudz sulas pēc garšas.

 

Salātus pasniedz ar rukolu un mērci, kā arī svaigi ceptu kruasānu. To vari arī iegriezt un likt pildījumu tieši kruasānā.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!