Tunzivs

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • tunzivs
     100 g
  • neitrāla eļļa cepšanai
     
  • sojas mērce ierīvēšanai
     
  • nori lapas plāksne
     1 gab.

mērcei

  • ūdens
     100 ml
  • ķiploka galviņas ar visu mizu
     0.5 gab.
  • sīpola ar visu mizu
     0.5 gab.
  • kalmāru mērces
     1 ĒK
  • dabīgās sojas mērces
     1 ĒK
  • cukura
     1 ĒK
  • nori lapas plāksne, sadrupināta ar pirkstiem
     1 gab.
  • miso pastas
     1 ĒK
  • sezama eļļas
     1 TK
  • citrona sula
      pēc garšas
  • laima sula
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sulīgs tuncis gardā Āzijas mērcē.

Mērcei katliņā uzvāri ūdeni. Pievieno ķiploku, sīpolu, kalmāru mērci, sojas mērci, cukuru, nori lapu, miso pastu un vāri, līdz masa sabiezē un veidojas mērces konsistence.

Piepilini dažus pilienus citrona un laima sulas, pievieno sezama eļļu un iemaisi. Turpini vārīt mērci apmēram 10–15 minūtes. Kad gatava, izkās caur sietu.

Pannā sakarsē eļļu, līdz tā ir remdena. Tikmēr ierīvē tunča gabalu ar sojas mērci un liec uz remdenas pannas cepties no visām pusēm apmēram 1,5 minūtes, lai vidū gaļa paliek vēl nedaudz jēla.

Nori lapu uzliec uz mērces katliņa un ļauj tai garaiņos atdzīvoties apmēram 20–30 sekundes, līdz lapa kļūst mīksta. Ietin tajā apcepto tunci.

Pārgriez tunzivi uz pusēm, liec uz šķīvja, blakus liec sīpola un ķiploka pusītes, kas izņemtas no mērces, un pārlej tunci ar sagatavoto mērci. Pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.