Tzaziki un gurķu-kaperu mērce

  • Sagataves 12h ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Tzaziki

  • Grieķu jogurts
     300 g
  • Gurķis, nomizots un bez sēklām, rupji rīvēts
     200 g
  • Extra Virgin olīveļļa
     4 ĒK
  • Medus
     1 TK
  • Citrona sula
     1 TK
  • Svaigas piparmētras, smalki sakapātas
     2 ĒK
  • Baziliks
     1 ĒK
  • Kaltēts oregano
     1/2 TK
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Gurķu - kaperu mērcei

  • Nomizoti gurķi bez sēklām, smalki sakapāti
     150 g
  • Smalki sakapāti kaperi
     2 ĒK
  • Baziliks, smalki sakapāts
     1 ĒK
  • Piparmātras, smalki sakapātas
     1 ĒK
  • Pētersīļi, smalki sakapāti
     1 ĒK
  • Dižonas sinepes
     1 TK
  • Medus
     1/2 TK
  • Ķiploka daiva, izspiesta caur ķiplokspiedi
     1 gab.
  • Extra Virgin olīveļļa
     20 ml
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo tzaziki.

Sietā virs bļodas liec jogurtu un atstāj ledusskapī, lai notek liekais šķidrums (vislabāk uz 12 stundām).

Citā sietā liec gurķus, kas samaisīti ar nelielu daudzumu sāls.

Uzliec sietu virs bļodas un liec ledusskapī, lai notek liekais šķidrums, arī uz 12 stundām vai vismaz 2 stundas, pirms jogurts ir gatavs.

Kad jogurts un gurķi notecinājušies, gurķiem kārtīgi nospied lieko šķidrumu un samaisi tos ar eļļu.

Iemaisi citrona sulu, medu, ķiplokus, garšaugus, piparus, notecināto jogurtu un visu samaisi.

Pagaršo, vai pietiek sāls, un liec ledusskapī ievilkties vēl uz 2 stundām.

Gurķu-kaperu mērcei sajauc gurķus ar sāli, liec sietā, lai notekas 2 stundas.

Nospied lieko šķidrumu un sajauc ar pārējām sastāvdaļām.

Pirms lietošanas ļauj ievilkties 2 stundas.

*15 min + 12 stundas liekā šķidruma notecināšanai + 2 stundas, lai ievilktos

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!