Ungāru gulašzupa

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 2h 10min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Ungāru gulašzupai

  • Liellopa šķiņķis
     300 g
  • Sīpols
     2 gab.
  • Ķiploks
     2 daiviņas
  • Liellopa buljons
     2 L
  • Čili pipari
     1 gab.
  • Burkāni
     2 gab.
  • Sarkanās paprika
     4 gab.
  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Paprikas pulveris
     4 ĒK
  • Tomātu pasta
     3 ĒK
  • Sarkanvīns
     200 ml
  • Ķimenes
     1 sauja
  • Pipari
     1 ĒK
  • Eļļa cepšanai
     100 ml
  • Sāls
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sīpolus sagriez plānos salmiņos, ķiploku smalki uzkapā.

Katlā uzsildi eļļu, tur liec iekšā lielos gabalos sagrieztu šķinķi un to nofritē.

Pēc tam pievieno sīpolus, papriku, tomātu pastu, ķimenes, piparus un vēl apcep. Kartupeļus nomizo un sagriez kubiņos, tos liec katlā.

Burkānus nomizo un griez pusripās (mēnestiņos) un papriku griez salmiņos.

Katlā pievieno arī burkānus un papriku.

Pievieno klāt čili piparu un sarkanvīnu – ļauj 10 minūtes pavārīties.

Tad pievieno buljonu un atstāj uz vidējas uguns vārīties līdz viss mīksts – 60 līdz 90 minūtes.

Kad viss gatavs, tad pievieno vēl sāli pēc garšas.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!