Vaniļas panna cotta

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Vaniļas panna cottai

  • Vaniļas pākstis
     3 gab.
  • Piens
     150 ml
  • Saldais krējums
     600 ml
  • Želatīna plāksnes (uzbriedinātas ūdenī)
     2 gab.
  • Pūdercukurs
     60 g
  • Grappa
     35 ml
  • Zemenes
     
  • Piparmētra
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

No vaniļas pākstīm izņem sēklas, pākstis un sēklas liec katliņā pie piena un saldā krējuma – to uzvāri.

Tad uz lēnas uguns sildi pienu līdz tas sabiezē, aptuveni 20 minūtes.

To noņem no uguns un atstāj uz 5 minūtēm ievilkties.

Tad pievieno želatīnu un cukuru – visu iemaisi līdz izšķīdis viendabīgi.

Atdzesē, izkās caur sietu un pievieno nedaudz grappu pēc garšas.

Kad masa gandrīz atdzisusi, tad iepilda trauciņos un liec ledusskapī pavisam atdzesēties.

Pasniedz aukstu ar zemenēm un piparmētras lapām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!