Vasaras ogas ar biezpiena krēmu

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Vasaras ogas ar biezpiena krēmu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Ogas

  • Dažādas ogas (upenes, mellenes, kazenes)
     500 g
  • Piparmētru lapiņas
      12 gab.
  • Baltais cukurs
     2 ēdamk.

Krēms

  • Biezpiens 5%
     300 g
  • Baltais cukurs
     3 ēdamk.
  • Saldais krējums
     200 g

Drumstalas

  • Sviests
     50 g
  • Smalkais muslis ar ogām
     50 g
  • Baltais cukurs
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ogas samaisi ar piparmētru lapiņām un cukuru.

Biezpienu izspied caur sietu vai sablendē.

Saputo saldo krējumu ar cukuru un pievieno biezpienu.

Sajauc cukuru ar musli un sviestu un ieliec saldētavā uz 10 minūtēm.

Saberz drumstalās un liec cepeškrāsnī 10 min. 200 grādos.

 

Servē bļodā, ogām liekot virsū krēmu un pārberot ar drumstalām.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes