Vegāniskais Creme brulee
-
Sagataves 20min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
-
zīda tofu170
-
kokospiena krēms (biezā daļa no bundžas)150
-
mandeļu piens80
-
cukurs70
-
kukurūzas ciete10
-
vaniļas sēklas1/4 no pāksts gab.
-
kurkums1 šķipsniņa
-
sāls100 šķipsniņa
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Visas sastāvdaļas liec blenderī un sablenderē. Iegūto masu liec katliņā un nepārtraukti maisot sildi uz lēnas uguns līdz masa sāk burbuļot un sabiezēt.
Nekavējoties masu lej creme brulee trauciņos, katrā pa 50 gramiem un atstāj lai atdziest.
Liec trauciņus ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm atdzesēties un sabiezēt. Īsi pirms pasniegšanas izņem trauciņus no ledusskapja.
Katrā trauciņā uz krēma uzber nedaudz cukura un ar virtuves gāzes degli uzmanīgi dedzini līdz cukurs izkusis un karamelizējies.