Vegāniskais Creme brulee

  • Sagataves 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • zīda tofu
     170
  • kokospiena krēms (biezā daļa no bundžas)
     150
  • mandeļu piens
     80
  • cukurs
     70
  • kukurūzas ciete
     10
  • vaniļas sēklas
     1/4 no pāksts gab.
  • kurkums
     1 šķipsniņa
  • sāls
     100 šķipsniņa

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visas sastāvdaļas liec blenderī un sablenderē. Iegūto masu liec katliņā un nepārtraukti maisot sildi uz lēnas uguns līdz masa sāk burbuļot un sabiezēt.

Nekavējoties masu lej creme brulee trauciņos, katrā pa 50 gramiem un atstāj lai atdziest.

Liec trauciņus ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm atdzesēties un sabiezēt. Īsi pirms pasniegšanas izņem trauciņus no ledusskapja.

Katrā trauciņā uz krēma uzber nedaudz cukura un ar virtuves gāzes degli uzmanīgi dedzini līdz cukurs izkusis un karamelizējies.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Kārtainā krēma kūka

1h 10min • Vidēji grūti

Fudge

2h 20min • Viegli

Mandeļu cepumi

45min • Viegli

Ķirbju sēklu rulete ar ogām

35min • Vidēji grūti

Ingvera piparkūkas

3h • Vidēji grūti