Veģetārais woks ar nūdelēm un medus mērci

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Veģitārais woks ar nūdelēm un medus mērci

  • Nūdeles
     200 g
  • Tofu
     100 g
  • Medus
     4 ĒK
  • Ķiploks
     4 daiviņas
  • Sezama sēklas
     1 sauja
  • Sezama eļļa
     100 ml
  • Mandeles
     100 g
  • Sojas pupiņas
     50 g
  • Šampinjoni
     100 g
  • Puravs
     1 kāts
  • Paprika
     2 gab.
  • Kinza
     1 buntīte
  • Pakčoja
     1 buntīte
  • Sāls un eļļa
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nūdeles liec vārošā ūdenī vārīties, pievienojot sāli un nedaudz eļļas.

Mērcei sagriez ķiploku mazākos gabalos, tad to apcep eļļā kopā ar mandelēm. Pievieno klāt sezama sēklas, medu un sezama eļļu – visu savāra mērcē, aptuveni 5 minūtes līdz karsta.

Pupiņas nolobi un šampinjonus sagriez četrās daļās.

Papriku un puravu sagriez plānās šķēlītēs.

Uz pannas apcep sēnes un sagrieztos dārzeņus, tad pievieno pakčoju un mērci.

Visu pasautē 3 minūtes un tad pievieno sagrieztu tofu.

Pasniedzot pāri liek svaigu kinzu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!