Vīnes šnicele

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Vīnes šnicelei

  • Teļa šķiņķis
     600 g
  • Rīvmaize
     200 g
  • Olas
     2 gab.
  • Eļļa
     
  • Milti
     
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Brūnai mērcei

  • Sviests
     200 g
  • Sīpols
     1 gab.
  • Baltvīns
     100 ml
  • Ķiploks
     3 daiviņas
  • Buljons
     200 ml
  • Timiāns
     
  • Rozmarīns
     
  • Milti
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vīnes šnicele

Teļa šķinķi guļus iegriež pa vidam nepārgriežot līdz galam, tad atver un izklāj vienā gabalā.

Uzmanīgi, nesadalot šķiņķi izklapē to pēc iespējas lielāku, uzber sāli un piparus.

Panē miltos, tad olā un tad rīvmaizē, atkārto.

To liec fritēties karstā pannā ar karstu eļļu, kura ir tik daudz, lai noklātu visu šķinķi. Fritē aptuveni 3-5 minūtes līdz zeltaina.

Liek krāsnī uz 20 minūtēm 180 grādos.

Brūnā mērce

Sagriez sīpolus un ķiplokus gabalos.

Pusi sviesta liec katliņā uz vidējas uguns, izkausē to, tad pievieno sīpolus, ķiplokus, timiānu un rozmarīnu. Tos pasutini sviestā 3 minūtes.

Tad pievieno baltvīnu un ļauj tam nedaudz pavārīties, palielinot uz lielāku uguni.

Pārlej pāri buljonu, uzvāri līdz burbulim, ļauj novārīties aptuveni 20 minūtes.

Tad pievieno klāt atlikušo sviestu ieputojot to mērcē. Pievieno pavairāk sāli un tad pievieno 2 ēdamkarotes miltu paralēli maisot. Mērci pasniedz karstu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!