Viskija liellopa gaļas burgers

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Kotletei

  • liellopa maltā gaļa
     450 g
  • svaigs baziliks (sagriezts)
     2 saujas
  • olas
     2 gab.
  • sāls
     1 TK
  • melnie pipari
      šķipsna
  • ķiploki
     3 daiviņas

Burgerim

  • viskijs
     4 ĒK
  • bekona strēmelītes
     4 gab.
  • dzeltenie sīpoli
     2 gab.
  • olīveļļa
     2 ĒK
  • bekona tauku (no saceptā bekona)
     2 ĒK
  • sāls
     1 TK
  • hamburgeru maizītes
     4 gab.
  • BBQ mērce
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lielā bļodā savieno visas kotletes sastāvdaļas un samaisa kārtīgi. Tad veido kotlešu formas un liec ledusskapī atdzesēties.

Cep bekonu, līdz tas ir kraukšķīgs. Izņem bekona strēmeles, uzliek uz papīrdvieļa. Taukus no bekona cepšanas pataupa.

Pannā bekona taukiem pievieno olīveļļu. Tajā apcep sīpolus, kas sagriezti strēmelēs. Pievieno sāli un piparus un cep, līdz sīpoli ir karamelizējušies.

Atsevišķā traukā ielej viskiju un smalki sagrieztu ķiploku. Ieliek kotletes un ļauj marinēties 15 minūtes. Tad apgriež kotleti otrādi un atstāj uz vēl 15 minūtēm.

Cep kotletes uz vidējas uguns 5 minūtes no katras puses. Pēdējā cepšanas minūtē uz kotletes uzliek divas siera šķēles, lai tas nedaudz izkausējas.

Kotletes liek uz apakšējās maizes. Pa virsu liek karamelizētos sīpolus un bekona šķēles. Uzliek otru maizi un pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.