Vista ar dzērvenēm

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 55min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Vistas šķiņķīši
     500 g
  • Ķirbis cepšanai, nelielos gabalos (ar visu mizu)
     600 g
  • Ķiploks (sadalīts pa daiviņām un saspiests)
     3 gab.
  • Briseles kāposti, katrs uz pusēm
     300 g
  • Rozmarīns (tikai lapiņas)
     4 kātiņi
  • Lielogu dzērvenes
     80 g
  • Demerara brūnais cukurs
     2 ĒK
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

 

Sakarsē pannā eļļu un apcep šķiņķīšus no ādas puses. 

Izcel ārā, noliekot kādā traukā, un pannā saliec ķirbjus, kāpostus, ķiplokus, pusi rozmarīna, sāli, piparus un samaisi. 

Uzliec pa virsu vistas gabalus, tad pārējo rozmarīnu, uzber dzērvenes, cukuru, piparus un vēl nedaudz sāli, vairāk uz vistas gabaliem. 

Cep 35 – 40 minūtes, kamēr viss gatavs. 

Pasniedz karstu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!