Vistas aknu pastēte ar apelsīniem

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     3 ĒK
  • Sviests
     80 g
  • Vistas vai citu putnu aknu
     450 g
  • Svaigi spiesta apelsīnu sula
     60 ml
  • Ķiploks (smalki sakapāts)
     2 daiviņa
  • Rozmarīns (smalki sakapāts)
     1 TK
  • Apelsīna miziņa (smalki sarīvēta)
     1/2 gab.
  • Saldais krējums
     150 ml
  • Apelsīnu liķieris ("Grand Marnier")
     1 ĒK
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
     1 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā sakarsē eļļu un 20 g sviesta. Ļauj, lai izkūst un sakarst.

Liec klāt aknas un cep uz lielas liesmas, līdz tās ir gatavas, iekšā izcepušās – kādas 6–8 minūtes.

Kad gandrīz gatavas, pievieno apelsīnu sulu, ķiploku, rozmarīnu, apelsīna miziņu, saldo krējumu un liķieri, ja vēlies to izmantot. Pasautē 3 minūtes uz vidēji lielas liesmas, lai saldais krējums nedaudz reducējas.

Noņem no liesmas, nedaudz atdzesē (3 minūtes) un liec blenderī. Pievieno atlikušo sviestu, sāli, piparus un sablendē līdz ļoti krēmīgai masai. Blendē kādas 2 minūtes. 

Izņem no blendera, ieliec traukā, pievieno apelsīnu liķieri un apelsīna miziņu. Samaisi. Liec ledusskapī, lai atdziest.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Svaigo tomātu zupa

25min • Viegli

Dārzeņu čipsi

45min • Viegli
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.