Vistas aknu pastēte ar apelsīniem

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Vistas aknu pastēte ar apelsīniem
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa
     3 ēdamk.
  • Sviests
     80 g
  • Vistas vai citu putnu aknas
     450 g
  • Svaigi spiesta apelsīnu sula
     60 ml
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Rozmarīns
     1 tējk.
  • Apelsīna miziņa
     0.5 gab.
  • Saldais krējums
     150 ml
  • Apelsīnu liķieris ("Grand Marnier")
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā sakarsē eļļu un 20 g sviesta. Ļauj, lai izkūst un sakarst.

Liec klāt aknas un cep uz lielas liesmas, līdz tās ir gatavas, iekšā izcepušās – kādas 6-8 minūtes.

Kad gandrīz gatavas, pievieno apelsīnu sulu, ķiploku (smalki sakapātu), rozmarīnu (smalki sakapātu), apelsīna miziņu (smalki sarīvētu), saldo krējumu un liķieri, ja vēlies to izmantot. Pasautē 3 minūtes uz vidēji lielas liesmas, lai saldais krējums nedaudz reducējas.

Noņem no liesmas, nedaudz atdzesē (3 minūtes) un liec blenderī. Pievieno atlikušo sviestu, sāli, piparus un sablendē līdz ļoti krēmīgai masai. Blendē kādas 2 minūtes. 

Izņem no blendera, ieliec traukā, pievieno apelsīnu liķieri un apelsīna miziņu. Samaisi. Liec ledusskapī, lai atdziest.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažāni itāļu gaumē

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Pasta primavera

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes