Vistas cepetis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 1h 35min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vista (ap 1,5-1,8 kg)
     1 gab.
  • Izkausēts sviests
     20 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Ķiploks, pārgriezts uz pusēm
     2 gab.
  • Ķimenes
     1 TK
  • Paprikas pulveris
      pēc garšas
  • Burkāni, pārgriezti gareniski uz pusēm
     300 g
  • Fenhelis, sagriezts 4 daļās
     1 mazs gab.
  • Ķirbis, palielos gabalos
     300 g
  • Jūras sāls
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. 

Pārsmērē vistu ar eļļu un sviestu, pārkaisi ar sāli, pipariem, ķimenēm un papriku. Ieliec iekšā ķiplokus. 

Liec pannā uz pamatnes vai uz restes. 

Sasien kopā vistas kājas un paslēp spārnus zem ķermeņa. 

Samazini krāsns temperatūru līdz 180 grādiem, liec pannu ar vistu vidējā nodalījumā un cep vienu stundu. 

Izņem ārā pannu, ieber dārzeņus, kārtīgi samaisi ar šķidrumu, kas izveidojies pannā (tajā ir visas garšvielu un vistas garšas), un liec atpakaļ uz 35 minūtēm, ievietojot pannu vienu līmeni zem vidējā. 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!