Vistas fileja uz rīsiem

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 40min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Jasmīna rīsi
     180 g
  • Karsts ūdens
     450 ml
  • Nomizots ķirbis cepšanai nelielos gabalos
     300 g
  • Ķiploks smalki sakapāts
     3 daiviņa
  • Nomizots sīpols smalki sakapāts
     50 g
  • Apelsīna miza smalki sarīvēta
     1 gab.

Vistai

  • Atkauloti vistas šķiņķīši
     500 g
  • Svaigas timiāna lapiņas
     2 TK
  • Paprikas pulveris
     1/2 TK
  • Malts kumīns
     1/4 TK
  • Ķiploka daivas izspiestas caur ķiplokspiedi
     2 daiviņa
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Pannā liec eļļu, sakarsē, pievieno sīpolus, ķiplokus, sāli un pasautē uz nelielas liesmas 10 minūtes.

Tikmēr bļodā sajauc visas vistas sastāvdaļas (pievieno arī sāli un piparus pēc garšas).

 

Ceptajiem sīpoliem pievieno rīsus, ķirbi, apelsīna mizu, ūdeni, sāli un piparus. Samaisi. 

Virsū liec gaļu, pārklāj ar vāku vai foliju un liec krāsnī uz 40 minūtēm. 

Pieskati, lai viss ūdens neiztvaiko, tomēr tam pilnībā jāuzsūcas. 

Pēdējās 10 minūtēs noņem vāku un cep, kamēr gatavs. 

Pārkaisi zaļumus (petersīļus, maurlociņus vai baziliku) un pasniedz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Vistas enčiladas

1h 10min • Viegli

Pad Thai

35min • Viegli

Jāņu mērces

25min • Viegli