Vistas gaļa ar «tagliatelle»

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 45min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Cieto graudu kviešu milti
     400 g
  • Olu dzeltenumi
     4 gab.
  • Veselas vistu olas
     3 gab.
  • Sāls
     1/2 TK

Mērcei

  • Vista
     1 gab.
  • Vistu aknas
     6 gab.
  • I Love Eco tomātu biezenis
     400 g
  • Tomātu pasta
     1 ĒK
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiviņa
  • Bazilika lapiņas
     1 sauja
  • Piparmētru lapiņas
     1 sauja
  • Paprikas pulveris
     1 ĒK
  • Olīveļļa
     4 ĒK
  • Sāls
     1 TK
  • Cukurs
     1 TK
  • Malti pipari
     1 ĒK
  • Mascarpone siers
     2 ĒK
  • Rīvēts Grana Padano Siers
     40 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo pastu, sajaucot mīklas sastāvdaļas un cītīgi izmīcot, līdz tā nelīp pie rokām.

Ietin pārtikas plēvē un ļauj pastāvēt vismaz 30 minūtes. Tad izrullē pastu un sagrieztagliatelle tipa pastā.

Gatavo mērci. Ja izmanto veselu vistu, sadali to gabalos. Filejas nevajadzētu izmantot šajā receptē, paglabā tās citai.

Augstspiediena katlā olīveļļā apcep vistas gabalus ar kauliem un aknas.

Pievieno mazākos gabalos sagrieztu sīpolu un ķiploku.

Pievieno tomātu pastu, tomātu biezeni vai maltus tomātus.

Pieber sāli un cukuru.

Paprikas pulveri un piparus, kā arī smalki kapātu baziliku un piparmētras pieber neilgi pirms vāka aizvēršanas.

Spiediena katlā vāri mērci 25 minūtes. Parastā katlā vajadzēs pievienot vēl vismaz 300 ml ūdeni, jo tajā tas ātrāk iztvaikos, un mērce ir jāvāra ilgāk, vismaz 45 min.

Kad mērce ir savārījusies, izņem vistas gaļu, atkaulo un liec atpakaļ mērcē, nedaudz saplūkā.

Pievieno Mascarpone sieru un savāri visu kopā.

Uzvāri pastu un pievieno mērcei. 

Pasniedzot, pārkaisi ar Grana Padano sieru.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!