Vistas gaļas un kartupeļu pīrāgs

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vistas fileja
     400 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     25 ml
  • Puravs
     1/2 gab.
  • Ķiploks
     4 daiviņa
  • Sēnes (pēc izvēles)
     300 g
  • Seleriju kāti
     2 gab.
  • Tomātu biezenis
     100 ml
  • Vistas gaļas buljons
     200 ml

Kartupeļu biezenim

  • Kartupeļi
     1 kg
  • Piens
     200 ml
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     40 ml
  • Sāls
     pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nomizo kartupeļus un vāri, līdz tie ir gatavi.
 

Paralēli gatavo vistas gaļas mērci. 

Sagriez vistas gaļu sev tīkama lieluma gabalos un cep tos eļļā. 

Pievieno mazākos gabalos sagrieztu puravu un seleriju, sēnes un sakapātu ķiploku. 

Sautē aptuveni 2-3 minūtes. 

Pievieno tomātu biezeni un buljonu. 

Pavāri 2 minūtes un lej cepamtraukā. 

Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
 

Novārītajiem kartupeļiem nokās ūdeni, tā vietā uzreiz lejot karstu pienu un pievienojot sāli. 

Ar stampu sastampā kartupeļus, nekādā gadījumā neblendē. 

Ņem putojamo slotiņu un puto biezeni, pievienojot eļļu. 

Biezeni klāj cepamtraukā, vistas mērcei pa virsu.
 

Liec cepties uz 25 minūtēm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!