Vistas gaļas zupa

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Rimi cāļu stilbi
     3 gab.
  • Burkāni
     2 gab.
  • Seleriju kāti
     3 gab.
  • Ķiploks
     1 gab.
  • Puravs
     1 gab.
  • Tomātu biezenis vai tomāti savā sulā
     200 g
  • I Love Eco pupiņas
     1 iepakojums
  • Lapu kāposta lapas
     2 gab.
  • Sāls
     pēc garšas
  • Olīveļļa
     apcepšanai

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā olīveļļā apcep cāļa gaļu un pievieno uz pusi sagrieztus, bet nemizotus burkānus un purava zaļo daļu un sautē 2 minūtes. 

Pievieno tomātu biezeni un vismaz 2 – 3 l ūdens. 

Līdzko sāk vārīties, samazini temperatūru uz pusi, ļauj tam tvaikot. 

Pievieno veselu ķiploku un sāli. 

Buljonam ir jāvārās vismaz 45 minūtes līdz 1 stundai, lai putna gaļa atlektu no kaula. 

Nokās buljonu un liec to atpakaļ sildīties. 

Pievieno attīrītu gaļu un burkānus, sagrieztus mazākos gabalos, bez mizas. 

Tāpat pievieno sagrieztus seleriju kātus, pupiņas un lapu kāposta lapas. 

Vāri zupu vēl 10 minūtes, noņem no plīts un ļauj garšām savilkties vēl vismaz 10 minūtes. 

“Nestreb karstu”!

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!