Vistas šķinķīši krēmīgā šampinjonu mērcē

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vistu šķinķīši
     4 gab.
  • Sviests
     30 g
  • Eļļa
     2 ĒK
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiviņa
  • Šampinjoni
     180 g
  • Sauss baltvīns
     60 ml
  • Tomāti (smalki sagriezti)
     300 g
  • Sāls
     pēc garšas
  • Pipari
     pēc garšas
  • Timiāns
     1 ĒK
  • Parmezāna siers
     pēc garšas

Pasniegšanai

  • Rīsi
     
  • Pētersīļi
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā sakarsē sviestu un 5 min. no abām pusēm apcep vistas šķinķīšus.

Cepot tos no abām pusēm pārkaisa ar sāli un pipariem.

Noņem no pannas.

Tam pašam sviestam pievieno eļļu un 5 min. apcep smalki sagrieztus sīpolus.

Tad pievieno smalki sakapātu ķiploku un apcep vēl 2 min. 

 

Pievieno sagrieztus šampinjonus, tomātus un baltvīnu, pasautē vēl 5 minūtes. 

 

Pievieno vistas šķiņķīšus un timiānu.

Samazina uguni uz vidēji mērenu un pannai uzliek vāku.

Ļauj vistas šķinķīšiem sautēties mērcē 15 - 20 minūtes.

 

Tad pārkaisa ar rīvētu parmezāna sieru un pētersīļiem.

 

Pasniedz ar rīsiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!