Vistas šķinķīši krēmīgā šampinjonu mērcē

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 35min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vistu šķinķīši
     4 gab.
  • Sviests
     30 g
  • Eļļa
     2 ĒK
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiviņa
  • Šampinjoni
     180 g
  • Sauss baltvīns
     60 ml
  • Tomāti (smalki sagriezti)
     300 g
  • Sāls
     pēc garšas
  • Pipari
     pēc garšas
  • Timiāns
     1 ĒK
  • Parmezāna siers
     pēc garšas

Pasniegšanai

  • Rīsi
     
  • Pētersīļi
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā sakarsē sviestu un 5 min. no abām pusēm apcep vistas šķinķīšus.

Cepot tos no abām pusēm pārkaisa ar sāli un pipariem.

Noņem no pannas.

Tam pašam sviestam pievieno eļļu un 5 min. apcep smalki sagrieztus sīpolus.

Tad pievieno smalki sakapātu ķiploku un apcep vēl 2 min. 

 

Pievieno sagrieztus šampinjonus, tomātus un baltvīnu, pasautē vēl 5 minūtes. 

 

Pievieno vistas šķiņķīšus un timiānu.

Samazina uguni uz vidēji mērenu un pannai uzliek vāku.

Ļauj vistas šķinķīšiem sautēties mērcē 15 - 20 minūtes.

 

Tad pārkaisa ar rīvētu parmezāna sieru un pētersīļiem.

 

Pasniedz ar rīsiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.