Vistas un sparģeļu salāti

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Vīnogu kauliņu eļļa cepšanai
     2 ĒK
  • Ķiploks, smalki sakapāts
     3 daiviņa
  • Vistas fileja (apm. 500g kopā)
     2 gab.
  • Zaļie sparģeļi
     200 g
  • Eko cukīni (12 gareons gabalos)
     1 gab.
  • Avokado (8 daiviņās)
     1 gab.
  • Hollandaise mērce
     4 ĒK
  • Rukolas dīksti
     pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • Jūras sāls
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

Pannā sakarsē eļļu un vistas filejas apcep no abām pusēm uz lielas liesmas, lai kļūst viegli zeltainas.

Uzber sāli, piparus un ķiplokus un liec cepties vēl 20 minūtes.

Kad līdz gatavībai ir palikušas 7 minūtes, pannā pieliec klāt cukīni, pastumjot tos apakšā. Cep, kamēr gatavs.

 

Tikmēr katlā uzvāri verdošu ūdeni, pieber sāli un liec iekšā sparģeļus uz 1 minūti.

Nokās un uzreiz liec ledusaukstā ūdenī, pieskatot, lai ūdens būtu ledus auksts visu laiku.

 

Kad vista gatava, izņem no krāsns. 

Traukā apakšā (1 lielā vai 4 mazos) izsmērē Hollandaisemērci, izliec avokado, cukīni, sparģeļus un vistu. 

Dekorē ar rukolas dīgstiem, zaļumiem un pipariem un pasniedz uzreiz.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!