Vistu aknas ar portobello sēnēm

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Vistu aknas ar portobello sēnēm
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Vistu akanas
     400 g
  • Sviests
     3 ēdamk.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Portobello sēnes
     3 gabali
  • Baltā vīna etiķis
     1 ēdamk.
  • Vistas gaļas buljons
     120 ml
  • Timiāns
      2 zariņi
  • Bagete
     4 šķēlīte (-s)
  • Mikrosalāti
      pasniegšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā liec 2 ēdamkarotes sviesta, liec apcepties aknas (sagrieztas mazākos gabalos) un pievieno sēnes (sagrieztas palielos gabalos).

Pēc brīža pievieno buljonu, timiānu, smalki sakapātu ķiploku un pasautē.

Kad buljons jau ir pa pusei iztvaikojis un mērce sāk sabiezēt, pieliec vēl vienu ēdamkaroti sviesta.

 

Pasniedz uz grauzdētām maizītēm kopā ar zaļumiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Plakanmaize ar cāļa medaljoniem

25min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažāni itāļu gaumē

1h • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cāļa cepetis ar burkāniem

1h 10min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes