Vokpannā gatavota pikantā palija

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Palija
     1 gab.
  • Eļļa cepšanai
     2 ĒK
  • Ķiploks, nomizots, smalki sagriezts
     3 daiviņas
  • Šalotes sīpols, nomizots, smalki sagriezts
     1 gab.
  • Svaigs čili, smalki sagriezts
     1/3 gab.
  • Buljons
     1 L
  • Olu nūdeles
     100 g
  • Ingvers, nomizots, sagriezts strēmelēs
     5
  • Galangal, nomizots, sagriezts strēmelēs
     5
  • Citronzāles stiebriņš, smalki sagriezts
     1 gab.
  • Laima sula
     1 gab.
  • Zivju mērce
     1 TK
  • Cukurs
     1 TK
  • Sāls
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tiem, kuriem tīk laiku pa laikam eksperimentēt virtuvē!

Veselai palijai ādā iegriez strīpiņas.

Vokpannā sakarsē eļļu un uz vidēji lielas liesmas cep ķiplokus, sīpolus un čili, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.

Pielej buljonu un uzkarsē.

Liec veselu paliju pannā, pievieno ingveru, galangal un citronzāli.

Pēc 5 minūtēm uzmanīgi apgriez paliju uz otru pusi un turpini vārīt.

Pievieno pārējās sastāvdaļas, izņemot nūdeles, vāri vēl 2 minūtes un noņem no uguns.

Katlā uzvāri ūdeni, pievieno nūdeles, pavāri 2 minūtes un nokās ūdeni.

Pasniedz nūdeles kopā ar paliju un austrumniecisko mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.