Zaķīšu banānu kūciņas

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 25min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Milti
     230 g
  • Vaniļas cukurs
     1 TK
  • Cepamais pulveris
     1 TK
  • Soda
     1/4 TK
  • Sāls
     1/4 TK
  • Kanēlis
     1 TK
  • Olas
     2 gab.
  • Sviests
     115 g
  • Banāni
     300 g

Krēmam

  • Maskarpones siers
     250 g
  • Pūdercukurs
     50 g
  • Citrona sula
     1 TK

Rotāšanai

  • Zefīri
     1 iepakojums
  • Cukura skaidiņas
     1 iepakojums
  • Šokolādes bumbiņas
     1 iepakojums
  • Kokosa skaidiņas
     1 iepakojums
  • Cukura sirsniņas
     1 iepakojums

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzkarsē krāsni līdz 180 °C. 

Bļodā samaisa miltus, cukuru, vaniļas cukuru, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli.

Citā bļodā sakuļ olas ar sviestu un banāniem.

Pievieno sastāvdaļas un samaisa.

Sadala mīklu formiņās un cep 20–25 min. Tad ļauj atdzist.

Tikmēr gatavo krēmu. Maskarpones sieru puto ar pūdercukuru, līdz ir vienmērīga masa.

Pievieno saldo krējumu un puto, līdz masa sastingst.

Krēmu klāj uz kūciņām un pēc tam apviļā kokosa skaidiņās.

Sāc dekorēt kūciņas. 

Paņem zefīru un pārgriez uz pusēm.

Pārgrieztās pusītes iemērc cukura skaidiņās un liec uz kūciņas.

Šokolādes bumbiņas izmanto degunam. 

Cukura sirsniņas acīm.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Kārtainā krēma kūka

1h 10min • Vidēji grūti

Vegāniskais Creme brulee

20min • Vidēji grūti

Fudge

2h 20min • Viegli

Mandeļu cepumi

45min • Viegli

Ķirbju sēklu rulete ar ogām

35min • Vidēji grūti