Zaļie griķi spinātu mērcē ar fetas sieru

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Zaļiajiem griķiem spinātu mērcē ar fetas sieru

  • Zaļie griķi
     250 g
  • Baltvīns
     300 ml
  • Buljons
     500 ml
  • Sviests
     200 g
  • Baltais sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     4 daiviņas
  • Dilles
     1 buntīte
  • Pētersīlis
     1 buntīte
  • Avokado
     2 gab.
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Feta siers
     100 g
  • Zaļie sparģeļi
     1 buntīte
  • Spināti
     100 g
  • Cietais siers
     50 g
  • Muskatrieksts
     
  • Sojas mērce
     
  • Olīveļļa
     
  • Sāls un pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Griķus apgrauzdē karstā pannā, ik pēc brīža apmaisot.

Ķiploku smalki uzkapā un liec nosautēties sviestā, tad pievieno apgrauzdētos griķus.

Pie griķiem pievieno baltvīnu un ļauj 5 minūtes pasautēties, uz vidēji lielas uguns. Tad pievieno buljonu un atlikušo sviestu, ļauj uzvārīties buljonam. Tad ļauj griķiem pasautēties zem vāka uz vidējas uguns, līdz tie ir mīksti.

Sīpolu sagriez smalkākos gabalos un nosautē eļļā, tad pievieno sagrieztas dilles, pētersīli, spinātus un avokado.

Ātri apsautē zaļumus un liec visu masu blenderēt ar olīveļļu un sojas mērci – blenderē līdz viendabīgai konsistencei.

Sparģeļus noblanšē.

Griķiem pievieno muskatriekstu, zaļumu mērci, iemaisi to griķos.

Pasniedz ar sparģeļiem un svaigi plūkātu feta sieru.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!