Zandarta fileja ar citronzāles mērci

  • Sagataves 10min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Zandarta fileja
     300 g
  • Sviests
     1 ĒK
  • Light olīveļļa
     3 ĒK
  • Terijaki garšvielu maisījums
     pēc garšas

Mērcei

  • Olīveļļa
     20 ml
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Citronzāle
     1/2 gab.
  • Sauss baltvīns
     30 ml
  • Sāls
     1/3 TK
  • Saldais krējums
     200 ml

Pasniegšanai

  • Jasmīna rīsi (novārīti)
     220 g
  • Pākšu pupiņas
     200 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Zandarta fileju pārgriez uz pusēm un nosusini.

Pannā liec sviestu ar olīveļļu un karsē.

Filejas pārkaisi ar garšvielām un sākumā liec ar ādu uz leju.

Tad uz vidējas liesmas cep 2 minūtes no katras puses.

 

Paralēli pagatavo mērci.

Olīveļļā sautē smalki sakapātu sīpolu un citronzāli.

Pievieno baltvīnu un reducē uz pusi.

Pielej saldo krējumu un pieliec sāli.

Pavāri, līdz mērce sāk biezēt.

Pasniedzot mērci nokās caur smalku sietu.

 

Pasniedz zandartu ar rīsiem, mērci un 3 minūtes novārītām pākšu pupiņām.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!