Zefīrs ar dzērvenēm

  • Sagataves 20min ,  Gatavošana 1h 30min
  • Grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

 Ābolu biezenim

  • nomizotu, notīrītu ābolu (skābu)
     220 g
  • cukurs
     25 g
  • olas baltums
     1 gab.

Cukura sīrupam

  • agara
     5 g
  • auksts ūdens
     75 g
  • cukurs
     225 g

Dekorēšanai

  • dzērvenes
     15 gab.
  • kanēlis
     2 TK
  • drupinātas pistācijas
     2 TK
  • pūdercukurs
     50 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo ābolu biezeni: ābolus nomizo, sasmalcini un liec iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos un cep, kamēr tie mīksti.

Saceptos ābolus liec blenderī, pievieno cukuru un sablendē līdz viendabīgai konsistencei.

Biezeni atdzesē.

Katliņā ieber agara pulveri, pārlej ar ūdeni un ļauj 10 min pastāvēt.

Tad pieber cukuru un karsē uz mērenas uguns, kamēr sīrups sasniedz 112 grādu temperatūru.

Pirms sāc karsēt sīrupu, putotājā ieliec aukstu olu baltumu un atdzesētu ābolu biezeni, to puto līdz vieglām, gaisīgām putām.

Putošanu nepārtrauc.

Kad sīrups uzkarsis līdz vajadzīgai temperatūrai, to lej tievā strūkliņā pie olu baltuma, kas tiek putots.

Zefīru puto, kamēr masa kļūst stingra, labi veidojama un spīdīga.

Aptuveni 5 min.

Masu liec maisiņā un uz paplātes ar cepamo papīru veido rozītes, bumbiņas vai piciņas.

Apmēram pusei zefīru uzliec virsū dzērveni, pārber pistācijas, kanēli.

Tad ļauj zefīram žūt aptuveni 12 h, tad to pārkaisi ar nekūstošo pūdercukuru un žāvē vēl 12-24 h.

Gatavošanas procesā masai vari pievienot ogu pulveri.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Kārtainā krēma kūka

1h 10min • Vidēji grūti

Vegāniskais Creme brulee

20min • Vidēji grūti

Fudge

2h 20min • Viegli

Mandeļu cepumi

45min • Viegli

Ķirbju sēklu rulete ar ogām

35min • Vidēji grūti