Zemeņu kūciņas

  • Sagataves 30min ,  Gatavošana 30min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Cepumiem

  • Vārīts olas dzeltenums
     2 gab.
  • Milti
     170 g
  • Manna
     30 g
  • Sāls
     1 TK
  • Cepampulveris
     1 ĒK
  • Cukurs
     40 g
  • Sviests
     85 g
  • Saldais krējums
     130 g
  • Papildus saldais krējums
     30 g
  • Cukurs
     6 šķipsna

Pildījumi

  • Zemenes
     670 g
  • Cukurs
     60 g
  • Citrona miziņa
     1 TK
  • Sāls
     1 šķipsna
  • Ūdens
     1 ĒK
  • Citrona sula
     2 TK
  • Saldais krējums
     225 g
  • Pūdercukurs
     2 ĒK
  • Vaniļas pāksts sēklas
     1/2 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liek blenderī sausās sastāvdaļas - vārītos olu dzeltenumus, miltus, mannnu, sāli, cepampulveri un cukuru.

Pulsē, līdz viss kārtīgi sajaucies kopā.

Pievieno aukstu sviestu un pulsē, līdz ir graudaina tekstūraū.

Lej klāt saldo krējumu. Atkal pulsē līdz viendabīgai un lipīgai masai.

Mīklu uzmet uz virsmas un nedaudz saspaida kopā.

Sadala mīklu 6 daļās. Veido apaļas bumbas un liek uz pannas, uz kuras izklāts cepampapīrs, viegli piespiež.

Liek ledusskapī uz 25 min.

Virspusi noklāj ar saldo krējumu un apber ar cukuru.

Liek cepties 180°C 25 - 30 min.

Bļodā liek zemenes, cukuru, citrona mizu un sāli. Apmaisa.

Pusi liek katlā pielej ūdeni un vāra līdz ievārījumam (12-18min).

Noņem no uguns un ļauj atdzist.

Pievieno citronu sulu un samaisa.

Saputo putukrējumu, savienojot kopā saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļas pāksts sēklas.

Kūciņas uzmanīgi sagriež uz pusēm. 

Noliek vienu pusi uz šķīvja, tad uzlej ievārījumu, tad uzliek svaigās zemenes, tad putukrējuma karoti un uzliek otru kūciņas pusi pa virsu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.