Zemeņu kūka

  • Sagataves 35min ,  Gatavošana 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Olas
     3 gab.
  • Mandeļu milti
     3 ĒK
  • Cukurs
     3 ĒK
  • Zemenes
     150 g
  • Salds krējums
     300 g
  • Maskarpones siers
     300 g
  • Iebiezināts piens
     150 g
  • Želatīns
     15 g
  • Zemenes
     400 g

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svaiga kūka, kas ideāli iederēsies vasaras viesību galdā!

Ieber bļodiņā želatīnu un uzbriedina.

Gatavo biskvītu: Ieslēdz krāsni uz 180 grādiem.

Divās bļodās atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

Pie olu baltumiem pievieno cukuru un puto stingrās putās.

Atsevišķi uzputo dzeltenumus.

Masas sajauc, pievieno mandeļu miltus, samaisa un lej formā.

Cep aptuveni 20 minūtes vai līdz brīdim, kad biskvīts smaržo un ir zeltaini brūns. Atdzesē.

Sagriež veselas zemenes šķēlītēs un izkārto, cieši liekot pie formas malām, lai it kā veidotos groziņš.

Krēma pagatavošana: Zemenes sablendē, ūdens peldē kausē želatīnu un pievieno zemenēm.

Puto Mascarpone sieru kopā ar saldo krējumu līdz stingrām putām, tad iemaisa iebiezināto pienu un pievieno želatīnu ar ogām.

Visu samaisa un lej uz biskvīta. Novieto aukstumā, lai sastingst. Dekorē ar ogām.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.