Zemeņu un rabarberu uzputenis

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • rabarberi (var arī saldētus)
     160 g
  • svaigas zemenes (var arī saldētas)
     300 g
  • ūdens
     1 L
  • cukurs
     200 g
  • manna
     120 g
  • vaniļas cukurs
     1,5 ĒK

Pasniegšanai

  • piens
     1,5 L

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāra ūdeni un ieber tajā zemenes un rabarberus. Pievieno parasto un vaniļas cukuru - uzvāra.

Tad lēnām, nepārtraukti maisot, ber mannu. Ja to dara strauji, veidojas kunkuļi. Pavāra, līdz manna uzbriest, un liek atdzesēties.

Atdzisušu masu sakuļ ar mikseri. Debesmanna kļūst gaišāka un gaisīgāka. Pasniedz ar siltu pienu vai vaniļas mērci.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Saistītās receptes

Šokolādes alus kūka

1h 15min • Vidēji grūti

Svaigā siera kūka ar rabarberiem

3h 52min • Vidēji grūti

Rabarberu un aveņu sorberts

2h 45min • Vidēji grūti

Panna Cotta

1h 30min • Viegli

Šokolādes braunijs

40min • Viegli

Siera kūka

2h 20min • Viegli
Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.