Ziedkāpostu kuskuss

  • Sagataves 5min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Ziedkāposts
     1 gab.
  • Paprika
     1 gab.
  • Burkāns
     1 gab.
  • Laims
     1 gab.
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Kindza
     1 buntīte
  • Ķiploks
     1 daiviņa
  • Čili, svaigs
     1/3 gab.
  • Olīveļļa
     3 ĒK
  • Kumins
     1 TK
  • Sāls, pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šis būs lielisks ēdiens vai piedeva gaļas vai zivs ēdieniem. Tie ir arī garšīgi un atsvaidzinoši salāti.

 

Noskalo un notīra dārzeņus.

Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un smalki sašķērē, pievienojot olīveļļu un pārējās garšvielas. Ziedkāpostus smalki sagriežot, irdenās struktūras dēļ tie atgādina kuskusa graudus.

Alternatīva:

Ar nazi dārzeņus sagriež un sakapā pēc iespējas smalkāk, sajauc traukā.

Pievieno eļļu un laima sulu, atsvaidzina ar kuminu un svaigo koriandru.

Tikai beigās pievieno sāli un piparus.

Padoms! Ziedkāpostu vietā var lietot brokoļus, romanesko vai violetos ziedkāpostus

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!